Nieuws

15 december 2011

Maaseik apotheekmuseum

  • Maaseik - meubilair apotheekmuseum : bestaande toestand vr restauratie
  • Maaseik - meubilair apotheekmuseum : bestaande toestand vr restauratie
  • Maaseik - meubilair apotheekmuseum : bestaande toestand vr restauratie

Op 21 december gaat officieel de restauratie van het meubilair van de oudste privé-apotheek in Maaseik van start. De toonbanken van de apotheek worden in het atelier van Verstraete | Vanhecke in Wilrijk volledig gerestaureerd.

Nadat Verstraete | Vanhecke in 2009 de panden 'Den Blauwe Leeuwe en Den Oraniënboom' gerestaureerd heeft, mag ze nu van start gaan met de restauratie van het houten meubilair van de apotheek. Een deel van het interieur van de apotheek zal ter plaatse in Maaseik gerestaureerd worden. Voor de toonbanken werd in Wilrijk ondertussen de ruimte van het museum nagebouwd, zodat het meubilair hier aangespast en gerestaureerd kan worden. Achteraf zal alles terug heropgebouwd worden in het apotheekmuseum.

In het museum zelf zijn ook een aantal restaurateurs aan het werk. Daar is iedereen welkom om de restauratie van het interieur te komen bekijken. Via een doorkijkwand kan je op weekdagen de restaurateurs aan het werk zien, terwijl ze laag voor laag de prachtige kleuren uit de 18de eeuw weer tevoorschijn halen.

De werken zullen duren tot september 2012.

 

Oudste privé-apotheek van België is opnieuw thuis (Het Nieuwsblad 07-09-2012)

Oudste privé-apotheek van België geeft kleurgeheimen prijs (Het Nieuwsblad 30-11-2012)

 tv - limburg 15-12-2011

« Terug