Even terugblikken

sep

In West-Vlaanderen, meer bepaald in Roeselare, was eind 19de eeuw een zekere Leonard Verstraete actief als algemeen aannemer van bouwwerken. Hij was de zoveelste generatie van een bekend aannemersgeslacht, dat vooral kerken, kloosters en scholen bouwde, maar ook restauratiewerken uitvoerde. Onder andere de klokkentoren van de Antwerpse Kathedraal werd rond 1930 door hem grondig gerestaureerd.

De vier zonen van Leonard Verstraete zetten het bedrijf voort onder de naam “Gebroeders Verstraete, aannemers”.

Op 27-jarige leeftijd, in 1926, start Elias Verstraete een Antwerps filiaal van de firma “Gebroeders Verstraete”, en in 1944 sticht hij zijn eigen bedrijf: “Algemene Ondernemingen E.G. Verstraete”.

In 1951 stapt Carlos Vanhecke in het bedrijf van zijn oom Elias. Ook hij begint na enkele jaren, en samen met zijn broer Joris, een eigen bouwbedrijf: “Algemene Ondernemingen Vanhecke”.

Op 5 oktober 1960 smelten de firma Verstraete en de firma Vanhecke samen in de “Algemene Ondernemingen E.G. Verstraete & Vanhecke”.

In 1979 wordt met de firma BTA een eerste dochterbedrijf verworven en in 1988 vervoegt Glaswerken Mortelmans de familie.

We zijn terecht fier op die voorgeschiedenis en op onze voorgangers, en samen blijven we elke dag werken aan de toekomst van onze bedrijven, die hopelijk nog vele generaties zullen blijven bouwen en restaureren, uit respect voor het gebouw.

logo-14